Navigation Menu+

Visie en Mythe

Ik leef in een diepgaande mythische en mysterieuze wereld waarin alles is bezield, betekenis heeft en een diepgaande Liefde uitstraalt.

Het is heerlijk om me met dit gevoel te verbinden en helaas lukt me dat niet altijd. Dat heeft te maken met mijn eigen zieleweefsel waarvan ik ben gebouwd én door de wereld waar ik me in heb aangetroffen. Toch wéét ik dat iedere dag dat ik leef, ik dichter beweeg naar een leven van diepe invulling, verwondering en nederigheid.

Visie

Het is mijn visie dat écht leiderschap en écht meesterschap te bereiken zijn door je eigen persoonlijke unieke Verlichting aan te gaan. Dat doe je niet in één cursus, door één boek te lezen, door op te lopen met één coach. Dat doe je ook niet in één dag, of één stap. Misschien zelfs niet in één leven. Hoe doe je dat dan wel? Dat is voor ieder mens uniek en individueel zodat het precies perfect volmaakt op maat past bij wie jij bent. Dat je, met iedere stap die je gaat, weet en diepgaand voelt dat het klopt wat je nu aan het doen bent. Dat is dan ook de enige maat die er is: dat het klopt.

Veel mensen werken op dit moment aan hun eigen persoonlijke unieke Verlichting. Wanneer veel individuen werken aan zo’n grote verandering, verandert er ook iets in de energie van het grotere geheel. Die stroming kan ondersteunen bij je eigen individuele pad. Daarnaast verandert de Aarde op dit moment ook. Ook haar energieveld kan voelbaar zijn voor jouw eigen unieke persoonlijke Verlichting.

Waar veranderen we naar toe? We zijn bezig om samen met elkaar een grote stap voorwaarts te maken naar een leven op  Aarde waarin er meer Liefde puur en onverstoord aanwezig kan zijn. In je dagelijkse omgang met mensen, in je (liefdes)relaties, in je arbeidssituaties, in hoe we met dieren en planten om gaan. Een leven waarin de zuiverheid van je hart ongestoord gemanifesteerd kan worden en steeds opnieuw neergezet wordt. Om het leven te proeven in al haar heerlijkheid omdat er niets zo fijn is als lief zijn voor elkaar.

Ik draag daar op twee manieren aan bij. Op de eerste plaats door het Licht in mijn leven iedere dag opnieuw neer te zetten. Ook wanneer ik mezelf in mijn innerlijke wereld weer op de donkerste rottende stinkende plek aantref. En op de tweede plaats door mijn werk als wetenschepper; als bewustzijnspionier. Ik schep met de kracht van mijn weten nieuwe paden en werelden om nieuwe ervaringen te maken om te verdwalen en ook weer Thuis te komen. Daarbij vind ik steeds opnieuw de weg door mijn hoofd en verstand heen en ook door jouw hoofd, verstand en weerstand heen. Het is mijn taak om steeds opnieuw wijzer te zijn dan intelligent.

Mythe

Ik werk vaak met het idee dat we allemaal een mythe beleven in dit leven, een soort van legende zoals bij Paulo Coelho’s Alchemist. Ik vind het leuk om naar namen te kijken om daarin de gelaagdheid van de persoonlijke individuele mythe te ontdekken.

Mijn eigen naam Eva is een bijzondere rijke naam met uitgebreide symboliek. Eva, als eerste levensgevende principe, staat voor mij voor het archetype van de Oermoeder. Uit haar zijn alle schepselen ontstaan en zij geeft de bedding voor alle levensvormen. De schaduwkant van Eva is Lilith: de niet te beteugelen, passievolle, vernietigende Andere Kant. Ook handelend uit een onvoorspelbare poel van Liefde, maar in een dusdanige krachtenveld dat subtiliteit niet meer aan de orde kan zijn. Lilith als Nachtspook. Een energie die ik goed ken aan de binnenkant en hoewel, bij het steeds ouder worden, deze energie haar seksuele, erotische kant wat laat polijsten, gebruik ik haar nog vaak voor diepgaande transformaties en vormen van (oer)vrouwelijk leiderschap.

Een andere laag van de naam Eva zit in de oerschuld en schaamte omdat ik degene ben die ons uit het Paradijs heeft doen verwerpen. Of het slechts de politieke marketing is van een duizenden jaar oude anti-vrouwen, pro-mannen coalitie, het gewenste effect werd bereikt. Ook in mij. Ik ken uitgebreide lagen van schaamte en schuld die raken aan een te grote verantwoordelijkheid over kennis van goed en kwaad (bewust en onbewust) en over de pijn om als wetende (ingewijd door de Slang) om te gaan met nog-niet-wetenden. Een moeilijke interne dynamiek, die me vaak kan verwarren in bijvoorbeeld arbeidssituaties.

Het is mijn mythe om ‘het volk weer thuis te brengen’. Om de weg terug naar het Paradijs opnieuw af te stoffen en als Oermoeder een oneindige zachte bedding te geven voor hen die uitgeput zijn van een lange dwaling. Te kunnen rusten in een schoot. Je gekend en geliefd te weten. Bovenal om weer het bewustzijn te hebben dat je eigenlijk stiekem nooit uit het paradijs bent weggeweest.

Bovenstaand is mijn eigen grootste verlangen. Soms verteert het me als een té symbiotische wens om zo diepgaand gekend te worden door mijn naasten en wordt er een existentieel trauma opgeroepen dat hunkert naar zorgwarmte en Moederliefde. Het diepe gebrek aan zachte feminiene energie in onze Westerse samenleving. Steeds vaker vind ik deze laag in mezelf en heel daarin mijn eigen kwetsuren en kan ik voor mijn klanten die oneindige zachtheid en ruimte in zetten om hen te verbinden met hun eigen (voorheen afwezige) Moederlaag.

Dat is wat ik te geven heb aan de wereld. Waar ik intense gelukzaligheid in beleef en waar ik iedere vrije minuut van mijn bestaan aan geofferd heb, om hier steeds meer in te weten, meer in te voelen en meer in te zijn.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>