Navigation Menu+

De traagheid van de materie

Posted on Apr 8, 2013 in Levenswijsheid | 0 comments

20130408-145726.jpg

Ik verbaas me met grote regelmaat over ‘de traagheid van de materie’ zoals ik dat graag placht te noemen. De schepping in de aardse realiteit gaat zo snel nog niet… Gaat hélemaal zo snel nog niet. Variërend van hoe lang bouwprocessen kunnen duren, het groeien van bomen en planten of zelfs het groeien van een kind in je buik… Traag. Traag. Traag.

Scheppen, groeien, indalen, daadwerkelijk creëren kost veel tijd en aandacht. Vaak is dat maar goed ook. Je hebt namelijk alle tijd nodig om alles kloppend te laten verlopen, om bij te kunnen stellen waar nodig en om het interne proces in sync mee te laten lopen.

Recentelijk realiseerde ik me waarom ik zelf steeds zo’n moeite heb met die traagheid.

Het denken, of het bewustzijn, gaat namelijk helemaal niet met dezelfde snelheid als de materie. Het bewustzijn reist met de snelheid van het licht! Of nog sneller dan dat. Het bewustzijn reist helemaal niet: het is er namelijk altijd al overal. Het hoeft zich niet te ontvouwen… Het hoeft alleen waargenomen te worden of her-innerd. En als je in dat veld van oneindige mogelijkheden kunt intappen, dan is daar geen tijd of ruimte aanwezig. Niet zo handig als het vervolgens toch in een veld van ruimte en tijd gemanifesteerd moet worden.

Iets wat kan helpen om dit proces te verzachten is je te realiseren dat niet alleen de materie traag is, maar de ervaring ook! De ervaring is van de Ziel en reist, hoewel ook afkomstig uit dat non-lokale veld, tóch met een andere snelheid. Door sommigen wel eens met de snelheid van het paard genoemd. Aangezien het doel van het leven is om te ervaren, is dat het enige waar het over gaat en wil die ervaring in haar diepste wezen gevoeld en beleefd worden. Dat doe je niet zomaar. Daar moet tijd en ruimte overheen gaan. Anders zou het wel heel erg snel uitgeconsumeerd zijn.

Durf jij stil te staan bij de ervaring zelf en daar helemaal in te zakken? Of raas je van de ene gedachte en mentaal beeld naar de volgende?
Oefen jezelf de komende tijd eens om het verschil te onderzoeken tussen de ‘ervaring’ in je hoofd en de ervaring in je ziel. Ontdek eens hoe het voelt om zó te moeten vertragen dat je weer met de snelheid als van een paard door het leven gaat en kijk eens welke eigenschappen je daarmee weer kunt toevoegen aan je leven.

Ik hoor je ervaringen graag.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>