Navigation Menu+

De ondraaglijke grauwheid van de zomer

Posted on May 17, 2013 in Coaching, Levenskunst | 0 comments

En ja hoor! Daar is de zon!

Ik heb last van het gebrek aan licht. Vooral tijdens de zomer. En dat is een Verschrikkelijk Gevoel. Ja. Je leest het goed. Mét hoofdletters.

Wat doe je er tegen? Hier zijn tien tips:

  1. Ga naar het tuincentrum in de buurt en omring je met bloemen en planten. Snuif flink de Schumann-resonantie op, de natuurlijke frequentie van de Aarde, die op plekken in de stad met veel gebouwen en veel straling moeilijker binnen komt.
  2. Koop letterlijk licht in je huis. Je hebt tegenwoordige goede kleine daglichtlampen die je bijvoorbeeld op marktplaats tweedehands voor rond de EUR 100 kunt aanschaffen. Let er altijd op dat je een lamp koopt met genoeg lumen en lux-waarden. Ik zelf gebruik de Litebook Elite.
  3. Hoe moeilijk het ook is, ga naar buiten. Ook wanneer het regent. Ik heb het geleerd tijdens mijn pelgrimstocht, daar loop je ook als het regent. En hoewel je wereld er klein van wordt, namelijk zo groot als de binnenkant van je capuchon, geeft het toch een voldaan gevoel om na een dag te wandelen weer opnieuw op een andere plek aan te komen en te weten dat je het hebt gedaan!
  4. Geef je er één dag aan over. Zwelg en kruip zo ver mogelijk weg. Eet chocolade, kijk de hele dag films, doe niets in het huishouden, werk niet! Morgen geef je jezelf een schop onder je kont (want vandaag de hele dag zwelgen was stiekem toch ook niet zo heel erg fijn…).
  5. Kies een zonnig radiostation (bijv Skyradio Dance Classics via nederland.fm) of download Kaapverdiaanse muziek (zangeres Lura heeft een heerlijke sound).
  6. Ga naar de sauna. Wellicht afgezaagd, maar een sauna doet echt wonderen. De warmte, de wisselingen van temperatuur, de weldaad van het water, het geroezemoes afgedempt door de vochtige lucht… Ik weet niet wat het is, maar hoe dan ook is een dagje sauna een heerlijke doorbreking van de dagelijkse routine waar je energie van krijgt. Vind met deze site dé sauna bij jou in de buurt.
  7. Omring je met de geuren van de zomer: smeer je in met zonnebrand, doe blondspray in je haar, snuif aan je kledingstukken, de geur van de plastic strandbal. Denk er even over na welke geuren voor jou je aan de zomer doen denken en haal ze je leven binnen.
  8. Bekijk foto’s van je eigen zonnige vakanties en laat je meespoelen door herinneringen. Beleef zo rijk mogelijk je avonturen van toen: voel de zon op je lijf, de wind door je haren, het zout op je lippen. Leef je helemaal uit in je herinneringen. Hersentechnisch is er geen verschil tussen de echte ervaring en je fantasie. Fantaseer er dat licht dus op los!
  9. Ga op zoek naar een eiland in de verkoop en fantaseer over hoe het zou zijn om te emigreren naar een zonnigere plek. Hier kun je jouw eiland vinden.
  10. Vergeet niet dat het gevoel dat je nu hebt écht weer voorbij gaat. De zon is er wel hoor! Alleen verstopt achter een wolk.

Jij hebt vast aanvullingen. In naam van zonminnend Nederland, deel ze hieronder!

Dank.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>