Navigation Menu+

Businessmuze

Posted on May 17, 2013 in Beetje Marketing, Coaching | 0 comments

Businessmuze

Voor succesvolle (business)mannen die het succes aan de buitenwereld nu wel kennen en ook weer aan de binnenkant wakker willen worden.

“Een mens is geboren om het Leven in haar diepte te leven.”

Soms echter kom je op een punt in je leven dat je je realiseert dat er ‘iets’ is. Dat ‘iets’ is nog niet tastbaar. Het is nog niet voelbaar. Het is nog vaag. Het is niet heel erg aangenaam. Als je er naar zou willen kijken, dan verdwijnt het ook weer. Misschien is dat maar goed ook?

Toch… wanneer je dat ‘iets’ echter laat gaan, dan komt er een dag dat het niet verdwijnt. Dan wordt het wel tastbaar. Wel voelbaar. Het wordt minder vaag. Het gaat knagen. Het verandert langzaam in een gevoel van onbehagen. Een gevoel van ‘is dit het nu?’. Een gevoel wat steeds sterker wordt en wat op een bepaald moment zegt: ‘Waarom deed ik ook alweer wat ik doe?’ ‘Waarom ben ik niet gelukkig terwijl ik wel alles heb in mijn leven?’ ‘Waarom ben ik soms benauwd? Doen mijn benen zeer? Heb ik zo vaak hoofdpijn?’

Wanneer het ‘iets’ nog verder gaat, dan wordt het heel erg tastbaar. En begint het zelfs jouw wezen aan te tasten. Dan komen er gevoelens van dat je gevangen zit. Er ontstaat een schraalheid van binnen. Dan komt er boosheid. Die boosheid uit zich naar je omgeving, naar je dierbaren, naar de mensen die met en voor je werken. Dan word jij vervelend en zeer onaangenaam. Dan verdwaal je nog meer.

Maar… een mens is geboren om het Leven in haar diepte te leven.

Hoe ver jij dus ook verdwaalt, er komt een moment dat je daar wakker van moet worden. Dat moment komt hoe dan ook. Waarschijnlijk als je dit leest, weet je precies over welk moment ik het heb. Is het toch voorbij gegaan?

Want… Wij hebben niet geleerd hoe weer terug te gaan als je ontdekt dat je verdwaald bent. Wij weten niet meer hoe je de weg vraagt. Wij zijn niet ingewijd in die diepte van het leven waarin we worden uitgenodigd om haar te leven.

Hoe vind je een vriend met wie je je diepste gevoelens kan delen? Waar vind je een hand met een licht die je helpt op de donkere stukken van jouw weg? Waar vind je de veiligheid om te delen dat je de wereld waar je in zit leeg vindt zonder je gezicht te verliezen en je plek daarin op te moeten geven? Hoe geef je woorden aan een gevoel wat je nog nauwelijks kunt voelen? Hoe voelen die gevoelens überhaupt? Hoe doorvoel je ze zo diepgaand mogelijk zodat je ze voorgoed kunt loslaten en er vrijheid in je zelf ontstaat?

Hoe? Hoe? Hoe?

Al jaren ondersteun ik succesvolle mannen die ontwaken in hun leven en bemerken dat ze een stuk van hunzelf zijn kwijtgeraakt. De oude ‘download’ die je hanteerde om door het leven te gaan en die eens succesvol was, keert zich nu tegen je. Je weet inmiddels wel al dat je de komende levensfase zo niet verder kan gaan. Het houdt een keer op.

Ik kom graag in gesprek als jij je hierin herkent en bezig bent vorm te geven aan jouw terugkeer naar jezelf. Vooral als je behoefte hebt aan zachtheid op je weg. Laten we onderzoeken hoe ik een stuk van jouw weg naast je mag lopen en je, waar nodig, kan ondersteunen.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>